maandag 14 oktober 2013


Inmiddels ben ik alweer begonnen met het tweede jaar van de coupeuse opleiding. Vorig jaar hebben we veel geleerd over het tekenen van broeken en rokken en zijn we kort begonnen met het tekenen van japonnen.

Na de vakantie zijn we eerst begonnen met het tekenen van kinderkleding. Dit was eigelijk veel herhaling maar wel erg leuk om te doen. We moeten begin november een kinderbroekje inleveren. De eisen zijn; het gebruik van twee soorten stof én het bewust gebruik van fournituren. Inmiddels is het patroon getekend, zijn alle patroon delen uitgeknipt en verstevigd en kan ik beginnen met het in elkaar zetten.

Na de kinderkleding zijn we weer verder gegaan met de dameskleding. We hebben deze week de blouse zonder coupe behandeld. Dit grondpatroon kan ook goed gebruikt worden voor bijvoorbeeld een lekkere trui enz

Deze week was heel druk met gesprekken en regel zaken. Ik vind het dan heerlijk om in de vrije momentjes lekker bezig te zijn, op deze manier kan ik het werk even goed los laten.

Dus zaterdag begonnen met het tekenen van een lekkere trui. Deze wil ik gaan gebruiken tijdens het kamperen binnenkort. Hij moest dus lekker lang worden zodat ik geen koude rug zou krijgen, makkelijk onder een jas zou kunnen en een warme kraag hebben.
Hieronder zien jullie het resultaat, een heerlijke warme fleece trui. Helemaal happy


Tijdens de Sancho clubdag heb ik de workshop boordjes aanzetten gevolgd.
Zie hier het resultaat! Ik ben erg blij met deze methode en heb het tijdens het maken van deze trui uitgebreid kunnen toepassen.1 opmerking:

  1. Een mooie trui! Wat leuk om te lezen dat je wat aan de workshop hebt gehad!

    Groetjes Joyce

    BeantwoordenVerwijderen